Naturterapi

Naturen sætter vide rammer for kropslig udfoldelse. Her er der plads til at eksperimentere med at sætte både lyd og bevægelse på de følelsesmæssige kræfter og impulser, som principperne bag ISTDP er så effektive til at forløse.

For Gry Dagmar Ravn, der tilbragte en stor del af sin barndom i Rold skov, er det oplagt at kombinere ISTDP med naturterapi. Flere års erfaring med at bruge naturens elementer i terapi giver Gry de bedste redskaber til at hjælpe dig frem i din personlige udvikling ved hjælp af naturens helende egenskaber.

Naturen i terapien

Et gammelt grantræ kan pludselig blive genstand for din vrede. Et egern dukker op på det helt rette tidspunkt og får en særlig betydning, når det afleverer et budskab kun til dig. Vinden og solen kærtegner dit ansigt og fremkalder en særlig følsomhed, der måske bringer dig tilbage til en ganske bestemt dag i din barndom eller ungdom. Oplev den ro, der kommer med en dybere indsigt opnået i samtale med Gry som facilitator under en vandretur gennem lyng og gran med et blikstille vandspejl på søen ved din side.

Naturen spejler det inderste i et menneskes sjæl så et besøg i skoven, ved rævegraven eller kildefremspringet kan virke som at komme helt hjem i sig selv. Samtidig er naturen ofte for det moderne menneske et skræmmende fremmedelement især efter mørkets frembrud. Naturen drager os og frastøder os. Netop denne dualitet kan gøre terapeutiske processer i naturen særligt kraftfulde. Naturen er magisk og forunderlig, naturen der omgiver os såvel som naturen inden i os. Giver du dig i samarbejde med Gry hen til processen i naturen, kan det være stærkt personligt forandringsskabende.

Naturterapien foregår som oftest i området omkring Syvårssøerne ved Frederikshåb plantage  og kan påbegyndes efter 1 til 2 indledende sessioner i klinikken.

Drager naturen dig, drager Gry gerne med dig derud og faciliterer en proces der sigter imod at bringe din indre natur i harmoni med den ydre.

KONTAKT

Brian Kok Ravn
Autoriseret Psykolog, Cand. Psych.
Specialist i Psykoterapi & Klinisk Psykologi
Specialpsykolog i Psykiatri

Olaf Ryes gade 7Q, 6000 Kolding

   +45 93302333

    psykolog@briankok.dk

Medlem af

DP-LOGO-2014_NEW_BLUE_transparant